Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

32η Πελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης στην Μνήμη του Αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη

Πραγματοποιήθηκε η 32 Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα Τρίπολη στην Μνήμη του Αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι εδκηλώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρη στην Πλατεία Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης στην Κερασίτσα με χαιρετισμό εκ μέρους του τοπικού διαμερίσματος και ακολούθησαν απαγγελία ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου και κατάθεση στεφανιών από την τοπική κοινότητα, άλλους φορείς που συμμετείχαν και τι ς επιτροπές ειρήνης πελοποννήσου. Στην συνέχεια οι ειρηνοδρόμοι τραγουδήσανε στην Μνήμη του Αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη το τραγούδι επέσατε θύματα και ξεκίνησε η πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα ως την Τρίπολη.








Και η πορεία φτάνει στους δρόμους της Τρίπολης
όπου ξεχύνεται ένα ποτάμι γεμάτο απο ειρηνοδρόμους που φωνάζουν συνθήματα όπως "ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ" και "ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ" αλλά και "60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ".



Η πορεία τερμάτισε στην πλατεία Πετρινού στο κέντρο της Τρίπολης όπου υπήρχε έκθεση με ζωγραφίες μαθητών από τα σχολεία της Τρίπολης για την ειρήνη και ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους των επιτροπών ειρήνης πελοποννήσου και στην συνέχεια απαγγελία ποιήματος και μετά η κεντρική ομιλία από τον Διονύση Πλέσσια, Αντιδήμαρχο Πατρέων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο απαγγελίες ποιημάτων και ακολούθησε μία όμορφη συναυλία από την ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου όπου με αυτήν ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τον Αγωνιστή Γρηγίορη Λαμπράκη στην Πελοπόννησο.