Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εκδήλωση διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΠΣΕ στην Αθήνα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλωσορίζει και υποδέχεται τα μέλη της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης που συνεδριάζει το διήμερο 27 και 28 Μάη στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης των αντιπροσωπειών των κινημάτων από 15 χώρες στην Αθήνα, η ΕΕΔΥΕ οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης το Σάββατο 28 Μάη, στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42).
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Σταύρο Τάσσο, την πρόεδρο του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες καθώς και από τα κινήματα Ειρήνης της Κούβας, της Πορτογαλίας, της Παλαιστίνης, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.
Στο καλλιτεχνικό μέρος, με τα τραγούδια του αγώνα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει: «Φιλοξενούμε στην Ελλάδα τους συναγωνιστές του ΠΣΕ σε μια σύνοδό του που αποτελεί σημαντικό σταθμό στη λειτουργία και δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος γενικά και ειδικότερα μέσα στις συνθήκες έντασης της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού σε όλα τα επίπεδα.
Η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί θα έχει στο επίκεντρο την οργάνωση της πάλης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους και τις επεμβάσεις του σε όλο τον κόσμο. Θα είναι αποφασιστικό βήμα προετοιμασίας του Συνεδρίου του ΠΣΕ και της Παγκόσμιας Διάσκεψης Ειρήνης που θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 20 Νοέμβρη στο San Louis της Βραζιλίας.
Όλοι στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην “Αλκυονίδα” στις 28 Μάη 7 μ.μ. - προσέλευση στις 6.45 μ.μ.  για να υποδεχτούμε τους εκπροσώπους των κινημάτων του ΠΣΕ στη χώρα μας».