Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η Επιτροπή Ειρηνης Αργολίδας συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.στο Ναύπλιο



Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας συμμετέχει σήμερα στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο Ναύπλιο στην πλατεία Καποδίστρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη βουλή, ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την δημιουργία νεάς Νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο και κατήγγειλε στον χαιρετισμό που πραγματοποιήσε στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. ότι σε όλα αυτά τεράστιες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση.


Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού. Η επίθεση αυτή είναι κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που επεκτείνεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά και έχει μόνιμα θύματα τους λαούς που υποφέρουν.

Στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς απήυθυναν χαιρετισμούς από την επιτροπή αγώνα στον επισιτισμό τουρισμό αργολίδας ο Μαρτής Μπάμπης, από την επιτροπή ειρήνης αργολίδας ο Καταρτζής Μάνος, προηγήθηκε απεγγελία του ποιήματος Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου από την Κατερίνα Μαρίνη ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Χρήστος Καλογερόπουλος μέλος της Γραμματείας Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ.

Στον χαιρετισμό που απήυθυνε  το μέλος της επιτροπής ειρήνης αργολίδας που προαναφέρθηκε τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι μέσα στο βαρύ κλίμα το υπολέμου στην Ανατολίκή Μεσόγειο δηλα΄δη στην Συρία και στην Μέση Ανατολή αλλά και των παρεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αιγαίο,


το γκριζάρισμα ζωνών και οι στόχοι για συνδιαχείριση στο Αιγαίο (παρουσία του ΝΑΤΟ, εγκατάσταση νέων βάσεων κ.ά.) θα πραγμοτοποιηθεί φέτος η 32η Πελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης στην κΕρασίτσα στην Μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και των άλλων αγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος και απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία για συνέχιση του αγώνα μέσα από την πορεία ειρήνης πιο μαζικά και πιο δυναμικά.
Ο χαιρετισμός έκλεισε με το σύνθημα:
 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΗ 2016
ΣΤΗΝ 32η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τον χαιρετισμό της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας
Ακολουθούν αποσπάσματα των χαιρετισμών της απαγγελίας του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου και της κεντρικής ομιλίας

 

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία του Π.Α.ΜΕ. στο Ναύπλιο