Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Για το Eurogroup της 9ης Μάη

Νέα βάρη για τους λαούς, νέοι πανηγυρισμοί για την πλουτοκρατία

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τις αποφάσεις του Eurogroup οι οποίες αποτελούν άλλο ένα κρίκο στην αντιλαϊκή αλυσίδα των μνημονίων και της μόνιμης αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ .

Εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας για τους ανάλγητους πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λίγο μετά την καρατόμηση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και λίγο πριν την εφαρμογή του πρόσθετου μνημονίου. Ελάφρυνση θα υπάρχει μόνο για το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο που θα αξιοποιήσει τις «ευκαιρίες» του νέου «αναπτυξιακού περιβάλλοντος».
Ο δρόμος των λαών είναι εκείνος που δείχνουν τα διδάγματα της 9η ΜΑΗ 1945 της μέρας της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η «μέρα της Ευρώπης» κι όλα όσα ακούστηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, απλά μαρτυράνε το διακαή πόθο της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων να σβήσουν από τη λαϊκή συνείδηση το γεγονός ότι οι λαοί, με επικεφαλής τη Σοβιετική Ένωση, τσάκισαν και νίκησαν το φασιστικό άξονα Γερμανίας-Ιαπωνίας-Ιταλίας και άνοιξαν το δρόμο για ένα νέο κόσμο χωρίς την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Τις μέρες που ακολουθούν συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα και πορευόμαστε στην 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης , και στις άλλες πορείες σε όλη τη χώρα, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών και εναντία στη Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο . Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες .