Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ Ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών η οριστική απαγόρευση της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας

«Ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εναντίον των φιλειρηνικών δυνάμεων», χαρακτηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) την προσπάθεια οριστικής απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει τη νεότερη επίθεση και προσπάθεια οριστικής απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, ως ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εναντίον των φιλειρηνικών δυνάμεων που παλεύουν στην πρώτη γραμμή ενάντια στους πολέμους και τις επιθέσεις σε όλη την περιοχή.
Το ΠΣΕ εκφράζει την ολόψυχη αλληλεγγύη του με την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και απαιτεί την άμεση άρση της απόφαση από τις Τουρκικές αρχές.

Το Κίνημα Ειρήνης στην Τουρκία και τον κόσμο δεν μπορεί να απαγορευτεί!
Όπως υπογραμμίστηκε στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΣΕ στο Σάο Λουίς της Βραζιλίας από τις 17-20 Νοέμβρη, το ΠΣΕ απορρίπτει και καταδικάζει απερίφραστα τις απειλές και προσπάθειες απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας η οποία επανεξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΣΕ.
Το ΠΣΕ καλεί όλες τις οργανώσεις μέλη και τους φίλους του να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με την Επιτροπή Ειρήνης, απαιτώντας την άμεση και ολοκληρωτική ακύρωση της χωρίς προηγούμενου προκλητικής απόφασης αυτής».