Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΕΔΥΕ Καταδικάζει την «οριστική» απαγόρευση δράσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την «οριστική» απαγόρευση της δράσης της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας από τις τουρκικές αρχές υπό το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νεότερη απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσει, πλέον “οριστικά”, τη δράση της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας υπό το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας και των φορέων που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιούλη. Αποτελεί κυνική πρόκληση η κλιμάκωση της επίθεσης αυτής, που στόχο έχει να περιορίσει την φιλειρηνική δράση και να εκφοβίσει τον λαό.
Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί αυτή η προκλητική απόφαση. Εκφράζουμε την θερμή και ολόψυχη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους Τούρκους συναγωνιστές μας και τονίζουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους. Η στήριξη τους θα γίνει υπόθεση της πάλης του εργατικού, λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Η τρομοκράτηση του φιλειρηνικού και λαϊκού κινήματος στην Τουρκία δεν θα περάσει!».