Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Καλούν σε παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μάη



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την Κυριακή 13 Μάη στην πλ. Υψηλών Αλωνιών στις 18.30 στην Πάτρα, απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους:
«Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουµε τη θέλησή µας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.
Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και κέντρων με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καπιταλιστικών κρατών οξύνονται. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία.
Το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι θερμές εστίες αυξάνονται και οι στρατιωτικές ασκήσεις, όπως π.χ. η άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 2018", υπό την επίβλεψη του Αμερικανού πρέσβη, αποτελούν πρόβες πολέμου.

 Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου εντάσσεται στα σχέδιά τους µε τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση γιατί διαθέτει στρατιωτικά αεροδρόμια και βάσεις από Καλαμάτα, Ανδραβίδα, Άραξο μέχρι Άκτιο, διαθέτει επίσης λιμάνια και υποδομές καθώς και θαλάσσιο υπέδαφος µε υδρογονάνθρακες για την εκμετάλλευσή τους από μονοπωλιακούς ομίλους.
Στόχο έχουν να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε μια μεγάλη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στον Άραξο. Ο Πατραϊκός Κόλπος και η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου αποτελούν επιχειρησιακό θαλάσσιο χώρο του ΝΑΤΟ όπως αποδείχτηκε και µε την άσκηση "Αριάδνη 2018". Την ίδια στιγμή συζητιέται ανοιχτά και η αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Καμιά επανάπαυση. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας “δεν τρέχει τίποτα”. Η θέση των εργαζομένων, της νεολαίας µας είναι στον αγώνα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάµε τώρα µε μαζική δράση:
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
 
Από την Αργολίδα λεοφωρείο θα αναχωρήσει:
  • Από το Ναύπλιο στον ΟΤΕ στις 13:15
  • Από τη Νέα Κίο στις 13:30 από την πλατεία Νέας Κίου
  • Από το Άργος στις 13:΅45 στον σταθμό του ΟΣΕ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας με την Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας:
  • 6972888560
  • 6979042998
  • 6945046664
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.