Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν οι ομάδες γυναικών Άργους και Ναυπλίου της ΟΓΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας



Η πικετοφορία ξεκίνησε στην Πλατεία Καποδίστρια στις 19:30 το απόγευμα και κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο έξω από το θέατρο Τριανόν όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Κώστα Βακάλη πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε θεατρικό δρόμενο από την θεατρική ομάδα των ομάδων γυναικών Άργους και Ναυπλίου της ΟΓΕ.


Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, τις δολοφονικές επιθέσεις στον παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, και που βρίσκουν την πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

Καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 


Καταγγείλαμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή "ξεπλένει" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας -Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους.



Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα".

Απαιτούμε:
  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.