Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας συμμετέχει στην πορεία αγώνα κατά της ανεργίας Πάτρα-Αθήνα


Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας συμμετείχε στην πορεία των 220 χιλιομέτρων κατά της ανεργίας που διοργάνωσε ο δήμος Πατρέων περπατώντας από τον Ισθμό μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους διανύοντας με το πόδια περίπου 15 χιλιόμετρα εκφράζοντας έτσι την συμπαράσταση της στην μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε απο την Πάτρα στις 3 Απριλίου και θα φτάσει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απριλίου.

Ξεκινώντας απο τον Ισθμό η πρώτη στάση έγινε στην βιοτεχνία ξύλου Μορίκη όπου την πορεία υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι της βιοτεχνίας προσφέροντας στους οδοιπόρους νερό και χυμό.
Στην είσοδο της βιβιοτεχνίας πραγματοπιήθηκε χαιρετισμός από το σωματείο των εργαζομένων ΜΟΡΙΚΗ και έγινε και χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΑγροτοΚτηνοτροφικού Συλόγου Νομού Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.) Νίκο Αγγέλου.
Από την υποδόχη του σωματείου εργαζομένων ΜΟΡΙΚΗ 
Στην συνέχεια η πορεία πέρασε μέσα από το δρόμο που διασχίζει την MOTOR OIL όπου και εκεί πραγματοπιήθηκε χαιρετισμός από το σωματείο των εργαζομένων στην MOTOR OIL και το σωματείο προσέφερε νερό και αναψυκτικά στους οδοιπόρους.
Από την στάση της πορέιας στα διυηληστήρια της MOTOR OIL
Η πορεία στην συνέχεια έφτασε στους Αγίους Θεοδώρους όπου και διανυκτέρευσαν οι οδοιπόροι στο κλειστό γυμναστήιο του δήμου Λουτρακίου που συμμετείχε στην μεγάλη πορεία.Κατά την είσοδο της πορείας στους Αγίους Θεοδώρους σύσσωμοι οι οδοιπόροι έλεγαν συνθήματα όπως"ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΑ Η ΕΡΓΑΤΙΑ" αλλά και "ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ" και "ΠΑΤΡΑ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-εκδήλωση στην πλάτεία Ευαγγελιστρίας που διοργάνωσε οδήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων.
Φωτογραφίες και πλάνα άπό την εκδήλωση στην πλατεία 
Ευαγγελιστρίας και την είσοδο  στους Αγίους Θεοδώρους.













 Ο δρόμος της ανάδειξης του προβλήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων είναι μονόδρομος. Η ανεργία είναι "γέννημα" του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει σαν κίνητρο και σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες, είναι ο δρόμος ανάπτυξης που γεννάει τους πολέμους και την προσφυγιά. Στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας!
Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

· Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.

· Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

· Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης
Για έκτη μέρα συνεχίζεται σημέρα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απρίλη με κατάληξη το Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Επιτροπών Ανέργων, αλλά και συναυλία.
Οι οδοιπόροι έχουν ήδη διανύσει περίπου 153 χλμ. και από κάθε πόλη και χωριό που περνούν, ο κόσμος εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του απαιτώντας: Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων.
Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, η πορεία ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους, όπου έγινε διανυκτέρευση και το βράδυ θα καταλήξει στα Μέγαρα.