Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας για τον λαό της Παλαιστίνης

 

Με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας, σε συνδιοργάνωση με τον Μορφωτικό Σύλλογο της Νέας Κίου, με τίτλο «Παλαιστίνη - Με τους λαούς που αγωνίζονται για λευτεριά και το δίκιο! Πάντα με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας!»

Έγινε χαιρετισμός εκ μέρους του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, από την Τασούλα Πινάτση, πρόεδρο του Συλλόγου, ενώ χαιρετισμός πραγματοποιήθηκε και από τον Κώστα Βακάλη Πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ανέδειξε την ιστορία του κράτους της Παλαιστίνης, αλλά και του παλιού κράτους του Ισραήλ, από την διάλυση του από την τότε Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μέχρι και την επανίδρυσή του το 1948.


Ανέλυσε επίσης την κατάσταση φρίκης που ζει ο λαός της Παλαιστίνης και την φρίκη του πολέμου που συνεχίζει να υπάρχει εδώ και 70 χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τόνισε ότι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί σε αυτήν την περιοχή για να σταματήσουν να υποφέρουν, τόσο ο λαός της Παλαιστίνης όσο και ο λαός του Ισραήλ, είναι να αναγνωριστούν παγκόσμια δύο ανεξάρτητα κράτη, ένα της Παλαιστίνης και ένα του Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί οριστικά αυτή η ατελείωτη μέχρι σήμερα γενοκτονική σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στην λωρίδα της Γάζας.


Τέλος τόνισε το διαρκές αίτημα που θέτει η ΕΕΥΔΕ, και οι Επιτροπές Ειρήνης όλης της χώρα, για τον τερματισμό άμεσα  της Ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη αλλά καθώς επίσης και την αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τόνισε επίσης ότι ως ΕΕΔΥΕ απαιτούμε:

·         Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά” από την αποστολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας. Καμία υποδομή, καμία στήριξη στους φονιάδες των λαών.

·         Καμία οικονομική, στρατιωτική, πολιτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ