Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Να μην περάσει ο ρατσισμός, το εθνικιστικό δηλητήριο στα ελληνικά σχολεία

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), κα­τα­δι­κά­ζει με τον πιο απε­ρί­φρα­στο τρόπο τις ρα­τσι­στι­κές επι­θέ­σεις στα σχο­λεία, με κο­ρύ­φω­μα -για την ώρα-  τη βία της Χρυ­σής Αυγής στο Πέ­ρα­μα. Προ­σχη­μα­τι­κό το «εν­δια­φέ­ρον» τους  για τα παι­διά μας, προ­σπα­θούν να πο­τί­σουν τα πάντα με το δη­λη­τή­ριο τού ρα­τσι­σμού και της ξε­νο­φο­βί­ας. Θέ­λουν να σύ­ρουν τους γο­νείς πίσω από το άρμα των δικών τους κα­τά­μαυ­ρων επι­διώ­ξε­ων.

Στην Ελ­λά­δα πα­ρα­μέ­νουν εγκλω­βι­σμέ­νοι πάνω από 62.000 πρό­σφυ­γες, ξε­ρι­ζω­μέ­νοι από τις εστί­ες τους. Αι­τί­ες του ξε­ρι­ζω­μού, η φτώ­χεια, η ανερ­γία, οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις που εξα­πο­λύ­ο­νται για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μο­νο­πω­λί­ων των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κρα­τών και ενώ­σε­ων. Χι­λιά­δες τα θύ­μα­τα στην αγω­νιώ­δη προ­σπά­θεια των ξε­ρι­ζω­μέ­νων να δια­σχί­σουν τη Με­σό­γειο.
Οι τρα­μπου­κι­σμοί των χρυ­σαυ­γι­τών σε σχο­λεία στο Πέ­ρα­μα, οι απα­ρά­δε­κτες αντι­δρά­σεις γο­νιών σε σχο­λείο στο Πε­ρι­στέ­ρι, είναι κρί­κοι της ίδιας αλυ­σί­δας των επι­θέ­σε­ων σε πρό­σφυ­γες – με­τα­νά­στες. Τα απα­ρά­δε­κτα αυτά φαι­νό­με­να «αν­θί­ζουν» στο έδα­φος του ρα­τσι­σμού, της ξε­νο­φο­βί­ας, του μί­σους για τους ξέ­νους και τα παι­διά τους. Μια φορά ακόμη να το­νί­σου­με: οι ερ­γα­ζό­με­νοι – τα λαϊκά στρώ­μα­τα, οι χι­λιά­δες πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες στην Ελ­λά­δα, έχου­με ένα κοινό αντί­πα­λο. Το με­γά­λο κε­φά­λαιο, το σύ­στη­μα της εκ­με­τάλ­λευ­σης που ξε­ρι­ζώ­νει – εκα­τομ­μύ­ρια αν­θρώ­πους από τις εστί­ες τους.
Καλω­σο­ρί­ζου­με τα προ­σφυ­γό­που­λα στα σχο­λεία, υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε αγω­νι­στι­κά το δι­καί­ω­μά τους στη μόρ­φω­ση. Αγράμ­μα­τους αν­θρώ­πους θέλει το σύ­στη­μα που ζούμε για να μπο­ρεί πιο εύ­κο­λα να τους στύ­βει κα­θη­με­ρι­νά στην απάν­θρω­πη μη­χα­νή της εκ­με­τάλ­λευ­σης. Τί­πο­τα δεν έχου­με να φο­βη­θού­με από τα προ­σφυ­γό­που­λα – με­τα­να­στό­που­λα στα σχο­λεία. Πίσω από την υπο­κρι­σία των χρυ­σαυ­γι­τών κρύ­βε­ται το μίσος για το κάθε τι λαϊκό, αγω­νι­στι­κό, αντιιμπερι­αλιστικό. Δου­λεύ­ουν σε βάρος όλων μας, σε όφε­λος του συ­στή­μα­τος.

ΚΑ­ΛΩ­ΣΟ­ΡΙ­ΖΟΥ­ΜΕ ΤΑ ΠΡΟ­ΣΦΥ­ΓΟ­ΠΟΥ­ΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟ­ΛΕΙΑ