Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση καταδίκης της επικίνδυνης συμφωνίας κυβέρνησης - ΗΠΑ στο υπουργείο Άμυνας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαχητική συγκέντρωση καταδίκης της επικίνδυνης για το λαό συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ πραγματοποίησε η ΕΕΔΥΕ έξω από το υπουργείο Άμυνας, μετά την ολοκλήρωση του 18ου συνεδρίου της.

Το πανό της ΕΕΔΥΕ έδινε το στίγμα της κινητοποίησης: «Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ, να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατηγεία, απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και με τη δυναμική παρουσία της νεολαίας, διατράνωσαν και απαίτησαν «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή», «Να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατηγεία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».


Το «παρών» έδωσαν φορείς του εργατικού και γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος.
Την κεντρική ομιλία έκανε η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Ελπίδα Παντελάκη. Εκ μέρους του ΜΑΣ απεύθυνε χαιρετισμό ο Μπάμπης Κολλιός (δείτε εδώ το video)
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Γιώργο Μαρίνο, Λουίζα Ράζου και Θοδωρή Χιώνη.


Τα αιτήματα της συγκέντρωσης

Πριν ολοκληρωθεί η κινητοποίηση, οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από τις πύλες του υπουργείου Άμυνας, όπου φώναξαν συνθήματα και επέδωσαν τα αιτήματά τους.
Όπως τόνισε η Ελπ. Παντελάκη, από τη σημερινή συγκέντρωση απαιτούμε:
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την ενημέρωση για την επικίνδυνη συμφωνία σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο και λαϊκή γειτονιά.
Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.