Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΔΥΕ - Για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο μαθητών - σπουδαστών 16/4/2018

 
Αδίστακτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - «πλυντήριο» του ιμπεριαλισμού, εξαπέλυσε ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους διαδηλωτές σπουδαστές - φοιτητές –εργαζόμενους

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών, όταν πήγαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα Τρούμαν,  σε μια συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Καταγγέλουμε τον τραυματισμό 3 φοιτητών και τις προσαγωγές που έγιναν.

Την ώρα που η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, την ίδια στιγμή επιτίθεται με ρόπαλα και δακρυγόνα στο νεολαιίστικο κίνημα, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία που εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Δεν υιοθετούν μόνο τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, δεν περιορίζονται μόνο σε υποκριτικές δηλώσεις για την πυραυλική επίθεση ενάντια στο λαό της Συρίας, αλλά δίνουν τα πάντα για το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα.  
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας να απαιτήσουμε να παύσει κάθε στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας . 

Όλοι αύριο συμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7 μ.μ.

Αθήνα, 16/4/2018
Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ