Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ



Από χτες, χι­λιά­δες αγρό­τες είναι στους δρό­μους, σ’ ένα σκλη­ρό αγώνα κό­ντρα στην πο­λι­τι­κή που συ­νε­χί­ζει το ξε­κλή­ρι­σμά τους. Η συ­γκέ­ντρω­ση της γης και της πα­ρα­γω­γής στα χέρια λίγων με­γα­λο­α­γρο­τών, επι­χει­ρη­μα­τιών του αγρο­τι­κού τομέα είναι ορατή πίσω από τα με­γά­λα λόγια για «στή­ρι­ξη» των αγρο­τών.

Είναι πραγ­μα­τι­κά πρό­κλη­ση για τους μι­κρο­με­σαί­ους αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φους, η κυ­βερ­νη­τι­κή προ­σπά­θεια, υπο­νό­μευ­σης και συ­κο­φά­ντη­σης του αγώνα τους. Επι­χει­ρούν  να στρέ­ψουν τους ερ­γα­το­ϋ­παλ­λή­λους ενά­ντια στον αγώνα των αγρο­τών,στα μπλό­κα που συ­γκρο­τού­νται σε όλη τη χώρα, σε υλο­ποί­η­ση των απο­φά­σε­ων του πε­ρα­σμέ­νου Δε­κέμ­βρη. Κρύ­βουν την αλή­θεια με κάθε λογής τερ­τί­πια , θέ­λουν να απο­δυ­να­μώ­σουν τον αγώνα από το ξε­κί­νη­μά του. Φο­βού­νται την υπο­στή­ρι­ξη του αγώνα από τους ερ­γά­τες, τους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους των πό­λε­ων και της υπαί­θρου, θέ­λουν τη διαί­ρε­ση για να τσα­κί­ζουν τον κα­θέ­να με τη σειρά του , να περ­νά­νε χωρίς εμπό­δια και κό­στος την αντι­λαϊ­κή πο­λι­τι­κή.
Η κλι­μά­κω­ση του αγώνα των αγρο­τών είναι το ανα­γκαίο βήμα, η μόνη απά­ντη­ση που ται­ριά­ζει ενά­ντια στην πο­λι­τι­κή κυ­βέρ­νη­σης και ΕΕ που τους εξο­ντώ­νει και τους ξε­κλη­ρί­ζει στην κυ­ριο­λε­ξία από το βιός τους.Οι δυ­σκο­λί­ες επι­βί­ω­σης των μι­κρο­με­σαί­ων αγρο­τών εξαι­τί­ας της αύ­ξη­σης των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών, της αύ­ξη­σης της φο­ρο­λο­γί­ας κλπ. πάει χέ­ρι-χέ­ρι με την πο­λι­τι­κή που συν­θλί­βει μι­σθω­τούς, συ­ντα­ξιού­χους, ανέρ­γους και τους μι­κρο­με­σαί­ους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους. Όλο αυτό το αντι­λαϊ­κό πλέγ­μα είναι η άλλη όψη του νο­μί­σμα­τος της ελ­λη­νι­κής εμπλο­κής στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να πάρει όσο το δυ­να­τό με­γα­λύ­τε­ρο με­ρί­διο η πλου­το­κρα­τία στη μοι­ρα­σιά της λείας από το πλιά­τσι­κο σε βάρος των λαών.
Η ΕΕΔΥΕ, οι Επι­τρο­πές Ει­ρή­νης, οι αγω­νι­στές κι αγω­νί­στριες του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού αγώνα, χαι­ρε­τί­ζου­με το δί­καιο αγώνα των αγρο­τών και εί­μα­στε στο πλευ­ρό τους. Εί­μα­στε μαζί τους, στην ίδια όχθη, απέ­να­ντι στον κοινό αντί­πα­λο που επι­βου­λεύ­ε­ται κα­θη­με­ρι­νά τη ζωή μας για τους δι­κούς του στό­χους.