Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Υφεση και Ει­ρή­νη, επι­ση­μαί­νει τον επι­κίν­δυ­νο χα­ρα­κτή­ρα των συ­νε­χών πα­ρα­βιά­σε­ων του ενα­έ­ριου και θα­λάσ­σιου χώρου, την αμ­φι­σβή­τη­ση της Συν­θή­κης της Λω­ζά­νης για τα ελ­λη­νο­τουρ­κι­κά σύ­νο­ρα  και τις απει­λές  από την Τουρ­κία για τη μη έκ­δο­ση των Τούρ­κων αξιω­μα­τι­κών.
Τα γε­γο­νό­τα αυτά, δεν αφή­νουν κα­νέ­να πε­ρι­θώ­ριο υπο­τί­μη­σης και εφη­συ­χα­σμού όπως επι­χει­ρεί­ται από την κυ­βέρ­νη­ση και όσους τα πα­ρου­σιά­ζουν σαν κι­νή­σεις «εσω­τε­ρι­κής κα­τα­νά­λω­σης». Η ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή «βρά­ζει» στην κυ­ριο­λε­ξία από τους πο­λέ­μους, τις επεμ­βά­σεις και τους σφο­δρούς αντα­γω­νι­σμούς για τον έλεγ­χο των αγο­ρών, των ενερ­γεια­κών και άλλων πόρων και των δρό­μων με­τα­φο­ράς τους. Οι κυ­ρί­αρ­χες τά­ξεις των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κρα­τών, των χωρών της πε­ριο­χής, ανά­με­σά τους κι αυτές της Ελ­λά­δας και της Τουρ­κί­ας, είναι μέσα στο «παι­χνί­δι».


Οι εξε­λί­ξεις κο­νιορ­το­ποιούν τους μύ­θους για την «ασφά­λεια και τη στα­θε­ρό­τη­τα» που δήθεν μας πα­ρέ­χουν το ΝΑΤΟ και η Ευ­ρω­παϊ­κή Ενωση. Οι πα­ρα­βιά­σεις, οι απει­λές κι όλες οι κι­νή­σεις της Τουρ­κί­ας, γί­νο­νται κάτω «από τη μύτη» της ΝΑ­ΤΟι­κής αρ­μά­δας. ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πράξη στη­ρί­ζουν την τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα.
Επι­βε­βαιώ­νο­νται οι θέ­σεις της ΕΕΔΥΕ για την Ευ­ρω­παϊ­κή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τους με­γά­λους κιν­δύ­νους για τον ελ­λη­νι­κό λαό, από την εμπλο­κή της Ελ­λά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, τους πο­λέ­μους και τις επεμ­βά­σεις για τα συμ­φέ­ρο­ντα των οι­κο­νο­μι­κών ισχυ­ρών που πε­ρι­βάλ­λο­νται με το μαν­δύα του «εθνι­κού συμ­φέ­ρο­ντος» και των «συμ­μα­χι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων». Κα­λού­με τις Επι­τρο­πές Ει­ρή­νης σε αυ­ξη­μέ­νη επα­γρύ­πνη­ση, ετοι­μό­τη­τα και ακόμα πιο έντο­νη δράση ενη­μέ­ρω­σης και συ­ζή­τη­σης για τις εξε­λί­ξεις στα ελ­λη­νο­τουρ­κι­κά σε συ­νάρ­τη­ση με τα γε­νι­κό­τε­ρα. Στην απέ­να­ντι όχθη και για τους δύο λαούς, είναι οι κυ­ρί­αρ­χες τά­ξεις που θέ­λουν τους λαούς υπο­χεί­ριο στις δικές τους επι­διώ­ξεις.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡ­ΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙ­ΝΟΥΝ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙ­ΔΙΩ­ΞΕ­ΩΝ ΤΩΝ ΚΥ­ΡΙΑΡ­ΧΩΝ ΤΑ­ΞΕ­ΩΝ
ΝΑ ΔΥ­ΝΑ­ΜΩ­ΣΟΥ­ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ ΣΧΕ­ΔΙΑ­ΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΕΜΠΛΟ­ΚΗ