Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συγκέντρωση και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις 7 Ιούλη


Η διορ­γά­νω­ση συ­γκέ­ντρω­σης στα Προ­πύ­λαια την Πέμ­πτη 7 Ιούλη, στις 8 μ.μ. και πο­ρεί­ας στην πρε­σβεία των ΗΠΑ, με αφορ­μή τη Σύ­νο­δο Κο­ρυ­φής της λυ­κο­συμ­μα­χί­ας του ΝΑΤΟ που θα γίνει 8 και 9 Ιούλη στη Βαρ­σο­βία, απο­φα­σί­στη­κε από την πλα­τιά σύ­σκε­ψη της Ελ­λη­νι­κής Επι­τρο­πής Διε­θνούς Ύφε­σης και Ει­ρή­νης (ΕΕΔΥΕ) με φο­ρείς του λαϊ­κού κι­νή­μα­τος που έγινε το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας 27 Ιούνη στην Αθήνα.


Στην πλα­τιά σύ­σκε­ψη συμ­με­τεί­χαν Ερ­γα­τι­κά Συν­δι­κά­τα, Σω­μα­τεία Αυ­το­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, Σύλ­λο­γοι Γυ­ναι­κών και Συ­ντα­ξιού­χων, το Ερ­γα­τι­κό Κέ­ντρο Πει­ραιά με ομό­φω­νη από­φα­σή του, Σύλ­λο­γοι Γο­νέ­ων και Κη­δε­μό­νων, Σύλ­λο­γοι Εκ­παι­δευ­τι­κών, η Συ­ντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώνα Ανα­πή­ρων, η ΕΕΔΔΑ, η Κί­νη­ση για την Εθνι­κή Άμυνα, εκ­πρό­σω­ποι πα­ραρ­τη­μά­των της ΠΕ­Α­ΕΑ-ΔΣΕ, Λαϊ­κές Επι­τρο­πές, Επι­τρο­πές Ανέρ­γων και Επι­τρο­πές Ει­ρή­νης.
Συ­γκε­κρι­μέ­να, στο κά­λε­σμα ανα­φέ­ρε­ται: 
«Ερ­γα­ζό­με­νοι – Ερ­γα­ζό­με­νες, Νέοι και Νέες,
Στις 8-9 Ιου­λί­ου 2016 πραγ­μα­το­ποιεί­ται στη Βαρ­σο­βία Σύ­νο­δος Κο­ρυ­φής του ΝΑΤΟ για να πάρει ακόμα πιο επι­κίν­δυ­να μέτρα, σε βάρος των λαών μας, στο πλαί­σιο των γε­νι­κό­τε­ρων εν­δοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κών αντι­θέ­σε­ων και ιδιαί­τε­ρα των αντα­γω­νι­σμών με τη Ρωσία.
Στη Σύ­νο­δο θα συ­ζη­τη­θεί και θα απο­φα­σι­στεί:
  • Η συ­γκέ­ντρω­ση με­γά­λου αριθ­μού στρα­τιω­τι­κών δυ­νά­με­ων και σύγ­χρο­νων όπλων στην Ανα­το­λι­κή και Κε­ντρι­κή Ευ­ρώ­πη, στις χώρες της Βαλ­τι­κής.
  • Η ενί­σχυ­ση της πα­ρου­σί­ας ναυ­τι­κών δυ­νά­με­ων στη Μαύρη Θά­λασ­σα, την Ανα­το­λι­κή και Κε­ντρι­κή Με­σό­γειο, το Αι­γαίο.
  • Η ανά­πτυ­ξη της λε­γό­με­νης Πυ­ραυ­λι­κής Ασπί­δας στην Πο­λω­νία και τη Ρου­μα­νία για να έχει το πλε­ο­νέ­κτη­μα της απει­λής του πρώ­του πυ­ρη­νι­κού πλήγ­μα­τος σε πε­ρί­πτω­ση πο­λε­μι­κής ανα­μέ­τρη­σης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρω­σι­κής πυ­ρη­νι­κής απά­ντη­σης. Πρό­κει­ται για επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς που με­τα­τρέ­πουν την Ευ­ρώ­πη σε θέ­α­τρο πυ­ρη­νι­κού ολο­καυ­τώ­μα­τος.
  • Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση της πο­λι­τι­κο-στρα­τιω­τι­κής συ­νερ­γα­σί­ας του ΝΑΤΟ με την Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση για να δια­μορ­φω­θεί ένα δο­λο­φο­νι­κό μπλοκ δυ­νά­με­ων που θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί την επό­με­νη πε­ρί­ο­δο για νέους πο­λέ­μους και επεμ­βά­σεις.
Ο κίν­δυ­νος γε­νι­κευ­μέ­νου ιμπε­ρια­λι­στι­κού πο­λέ­μου χτυ­πά­ει την πόρτα μας. Να αντι­δρά­σου­με τώρα πριν είναι αργά.

Να βρο­ντο­φω­νά­ξου­με ΟΧΙ στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους. ΟΧΙ στην εμπλο­κή της χώρας μας 

H κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ συ­νε­χί­ζει την πο­λι­τι­κή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εμπλέ­κει πιο βαθιά τη χώρα μας στους εν­δοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς στο όνομα της «γε­ω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης», δη­λα­δή της προ­ώ­θη­σης των συμ­φε­ρό­ντων των με­γά­λων οι­κο­νο­μι­κών ομί­λων.
Ο πρω­θυ­πουρ­γός, ο υπουρ­γός Άμυ­νας, η κυ­βέρ­νη­ση κα­μα­ρώ­νουν γιατί δια­θέ­τουν τη στρα­τιω­τι­κή βάση της Σού­δας στην υπη­ρε­σία των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων, γιατί δια­τη­ρούν τις στρα­τιω­τι­κές βά­σεις, τα ΝΑ­ΤΟι­κά στρα­τη­γεία και παίρ­νουν μέρος μαζί με τις ΗΠΑ, άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές χώρες και το Ισ­ρα­ήλ σε ασκή­σεις προ­ε­τοι­μα­σί­ας πο­λέ­μων.
Στην πράξη απο­δει­κνύ­ε­ται ότι η πο­λι­τι­κή που τσα­κί­ζει την ερ­γα­τι­κή τάξη, το λαό μας είναι η ίδια πο­λι­τι­κή που εμπλέ­κει την Ελ­λά­δα στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς για λο­γα­ρια­σμό των με­γά­λων συμ­φε­ρό­ντων.
Την ώρα που η κυ­βέρ­νη­ση κα­τα­δι­κά­ζει την Υγεία, την Πρό­νοια, την Παι­δεία σε χρό­νια υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση και τους ερ­γα­ζό­με­νους σε μό­νι­μη λι­τό­τη­τα, δια­θέ­τει για τους εξο­πλι­σμούς, για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ κάθε χρόνο.
Νέο χα­ρά­τσι για τα κρά­τη- μέλη του ΝΑΤΟ, θηλιά για τους λαούς τριών (3) δισ. δο­λα­ρί­ων, για το 2016!
Να μην εφη­συ­χά­ζει κα­νείς. Στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά τάγ­μα­τα των ευ­ρω-ατλα­ντι­κών απο­στο­λών συμ­με­τέ­χουν χι­λιά­δες στρα­τιώ­τες, παι­διά λαϊ­κών οι­κο­γε­νειών κι αυτό είναι προει­δο­ποί­η­ση για τους νέους και τις νέες της χώρας μας.
Ο μύθος ότι η πα­ρου­σία της ΝΑ­ΤΟι­κής αρ­μά­δας στο Αι­γαίο συν­δέ­ε­ται με τις προ­σφυ­γι­κές ροές έχει κα­ταρ­ρι­φθεί. Η πα­ρου­σία της είναι μέρος του γε­νι­κό­τε­ρου σχε­δί­ου αντι­πα­ρά­θε­σης με τη Ρωσία, συ­νέ­χι­σης του πο­λέ­μου στη Συρία και προ­ε­τοι­μα­σί­ας νέας επέμ­βα­σης στη Λιβύη.
Το ΝΑΤΟ από την ίδρυ­σή του, το 1949, δεν ήταν ποτέ και δεν μπο­ρεί να γίνει πα­ρά­γο­ντας ασφά­λειας υπέρ των λαών, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται η κυ­βέρ­νη­ση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμ­μα­τα του ευ­ρω-ατλα­ντι­σμού. Είναι λυ­κο­συμ­μα­χία βαμ­μέ­νη στο αίμα των λαών και η πα­ρου­σία του στο Αι­γαίο απο­θρα­σύ­νει το τουρ­κι­κό κρά­τος, που πα­ρα­βιά­ζει τα σύ­νο­ρα της χώρας μας, με απρό­βλε­πτες συ­νέ­πειες.
Δεν υπάρ­χουν πε­ρι­θώ­ρια για δι­σταγ­μούς και ανα­μο­νή.
Οι αντα­γω­νι­σμοί για την Ενέρ­γεια, τους δρό­μους με­τα­φο­ράς του φυ­σι­κού αε­ρί­ου και του πε­τρε­λαί­ου, τον έλεγ­χο των αγο­ρών είναι η βάση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πο­λέ­μων.
Η απο­φα­σι­στι­κή, φι­λει­ρη­νι­κή απά­ντη­ση του λαού μας και των άλλων λαών είναι αυτή που κα­τευ­θύ­νε­ται στην ανα­τρο­πή του κα­θε­στώ­τος εκ­με­τάλ­λευ­σης αν­θρώ­που από άν­θρω­πο, για την εξά­λει­ψη των αι­τιών που γεν­νά­νε τον πό­λε­μο, την προ­σφυ­γιά, τη φτώ­χεια, είναι αυτή που οδη­γεί στην απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.

Όλοι στη συ­γκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, την Πέμ­πτη 7 Ιούλη στις 8 μ.μ., και στην πο­ρεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία

  • Να κα­τα­δι­κά­σου­με απο­φα­σι­στι­κά το ΝΑΤΟ και τη Σύ­νο­δο Κο­ρυ­φής στη Βαρ­σο­βία, που θα πάρει νέες φο­νι­κές απο­φά­σεις.
  • Να κα­ταγ­γεί­λου­με την πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέ­κει τη χώρα μας, το λαό μας σε με­γά­λες πε­ρι­πέ­τειες.
  • Να βρο­ντο­φω­νά­ξου­με ΟΧΙ στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους – Να κλεί­σουν τώρα οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βά­σεις. Καμιά εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αι­γαίο.
  • Να δυ­να­μώ­σου­με την αλ­λη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες. 
ΕΕ­ΔΥΕ-Ερ­γα­τι­κά Συν­δι­κά­τα – Σω­μα­τεία Αυ­το­α­πα­σχο­λου­μέ­νων – Σύλ­λο­γοι Γυ­ναι­κών – Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι – Μα­ζι­κοί φο­ρείς».