Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας Συμμετείχε στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. για την 43η επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του πολυτεχνείου


Στην συγκέντρωση του Π.ΑΜΕ. για την 43η  επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η φετινή 43η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ συμπίπτει με μια κρίσιμη για τον ελληνικό λαό περίοδο. Συγκλίνουν ως δύο όψεις της ίδιας πολιτικής: από τη μια η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και νέα επώδυνα για το λαό μέτρα κι από την άλλη το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.


Είναι πραγματικά πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του, ο ερχομός του μακελάρη ΟΜΠΑΜΑ τις μέρες των αγωνιστικών εκδηλώσεων για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Επιχειρείται «διευθέτηση» ανοιχτών υποθέσεων στα μέτρα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με την Ελλάδα «να τα δίνει όλα» για μια θέση στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.


Στον χαιρετισμό της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας στην συγκέντρωση του Π.ΑΜΕ. για την 43η  επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο ομιλιτής τόνισε ότι"
Η επί­σκε­ψη του μακελάρη των λαών πραγ­μα­το­ποιήθηκε σε συν­θή­κες ολο­μέ­τω­πης επί­θε­σης της κυ­βέρ­νη­σης ενά­ντια στην ερ­γα­τι­κή τάξη, τα πλα­τιά λαϊκά στρώ­μα­τα και της όλο και πιο βα­θιάς ελ­λη­νι­κής εμπλο­κής στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια. Ερ­χε­ται με τη σειρά της να υπη­ρε­τή­σει την πε­ρι­βό­η­τη «γε­ω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση» σε όφε­λος των μο­νο­πω­λί­ων με θα­νά­σι­μους κιν­δύ­νους τόσο για τον ελ­λη­νι­κό λαό όσο και για τους λαούς της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ριο­χής. Είναι τε­ρά­στιες οι ευ­θύ­νες της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβενρήσεων, που χωρίς δι­σταγ­μό πα­ρα­χω­ρεί βά­σεις, στρα­τιω­τι­κές υπο­δο­μές, το σύ­νο­λο των ανα­γκαί­ων υπη­ρε­σιών και πλη­ρο­φο­ριών."





 Απόσπασμα από τον χαιρετισμό της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας:
Παράλληλα στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής με Απόφαση των τουρκικών Αρχών αποφάσισαν οι ιμπεριαλιστές την απογόρευση της λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας. Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας κα­ταγ­γέλ­λει με τον πιο κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κό τρόπο την απα­ρά­δε­κτη απα­γό­ρευ­ση λει­τουρ­γί­ας της Επι­τρο­πής Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας (Baris Dernegi), με­τα­ξύ εκα­το­ντά­δων άλλων κοι­νω­νι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων για τρεις μήνες από τις τουρ­κι­κές αρχές με πρό­σχη­μα τη διε­ρεύ­νη­ση σχέ­σε­ων με τρο­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες όπως την απόπειρα πραξικοπήματος  το βράδυ της Παρασκευής της 15Ης Ιουλίου.
Απαι­τούμε την άμεση ανά­κλη­ση αυτής της επι­κίν­δυ­νης από­φα­σης που κα­ταρ­γεί θε­με­λιώ­δη δη­μο­κρα­τι­κά δι­καιώ­μα­τα και ελευ­θε­ρί­ες.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας εκ­φρά­ζει την αλ­λη­λεγ­γύη της στο λαό της Τουρ­κί­ας, την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξή της στην Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας και δια­βε­βαιώ­νει ότι θα συμβάλει στην μα­ζι­κή απο­φα­σι­στι­κή δράση για την ακύ­ρω­ση αυτής της αντιδραστικής από­φα­σης των τουρ­κι­κών αρχών.
Απαι­τού­με την άρση της απα­γό­ρευ­σης λει­τουρ­γί­ας για την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας και τις άλλες κοι­νω­νι­κές ορ­γα­νώ­σεις και κι­νή­μα­τα
Είναι μονόδρομος ο αγώνας των εργαζομένων, για τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.  

Να μη χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.