Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης για τα στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας

Το Πα­γκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης εκ­φρά­ζει την κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κή του κα­τα­δί­κη για τα πρό­σφα­τα και συ­νε­χι­ζό­με­να στρα­τιω­τι­κά γυ­μνά­σια των ΗΠΑ και της Νό­τιας Κο­ρέ­ας με την ονο­μα­σία “Key Resolve”& “Eagle 16” γύρω από την Κο­ρε­α­τι­κή χερ­σό­νη­σο, τα οποία προ­σθέ­τουν νέες απει­λές για την ει­ρή­νη και στα­θε­ρό­τη­τα στην πε­ριο­χή, στο­χεύ­ο­ντας στην κλι­μά­κω­ση της κα­τά­στα­σης μέσα από την πίεση προς την ΛΔ Κο­ρέ­ας.

Οι πα­ρα­πά­νω στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις με πάνω από 300.000 στρα­τιώ­τες από την Νότια Κορέα και 27.000 από πλευ­ράς των ΗΠΑ, μαζί με την συμ­με­το­χή αε­ρο­πλα­νο­φό­ρου και βαριά εξο­πλι­σμέ­νων πλοί­ων, απο­τε­λούν από τις πιο σο­βα­ρές ασκή­σεις στην ιστο­ρία της πε­ριο­χής και διε­ξά­γο­νται το ίδιο διά­στη­μα με τις κυ­ρώ­σεις του Συμ­βού­λιου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ (από­φα­ση 2270) ενα­ντί­ον της ΛΔ Κο­ρέ­ας. Οι πα­ρα­πά­νω κυ­ρώ­σεις δεν συμ­βά­λουν στην ει­ρή­νη στην πε­ριο­χή.
Οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοι τους ποτέ δεν εγκα­τέ­λει­ψαν τα σχέ­δια τους τα οποία συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νουν και την βίαιη αλ­λα­γή κα­θε­στώ­τος στην Πιον­γκ­γιάνγκ. Αυτά τα σχέ­δια εντάσ­σο­νται στην στρα­τη­γι­κή των ΗΠΑ για την “με­τα­τό­πι­ση προς την Ασία(Pivot to Asia)” και απο­τε­λούν πο­λε­μι­κά σχέ­δια ενα­ντί­ον μια κυ­ρί­αρ­χης χώρας.
Το ΠΣΕ ιστο­ρι­κά υπο­στή­ρι­ξε την αντι­κα­τά­στα­ση της συμ­φω­νί­ας εκε­χει­ρί­ας με­τα­ξύ των ΗΠΑ και της ΛΔ Κο­ρέ­ας από μια πραγ­μα­τι­κή συμ­φω­νία ει­ρή­νης, απαι­τώ­ντας ταυ­τό­χρο­να την απο­χώ­ρη­ση όλων των στρα­τευ­μά­των των ΗΠΑ από την Νότια Κορέα. Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε το δι­καί­ω­μα της κάθε χώρας και του κάθε λαού να υπε­ρα­σπί­ζε­ται τον εαυτό του από ξένες απει­λές και επεμ­βά­σεις.
Το ΠΣΕ υπο­στη­ρί­ζει την συ­νο­λι­κή και κα­θο­λι­κή κα­τάρ­γη­ση των πυ­ρη­νι­κών όπλων και απορ­ρί­πτει το “προ­νό­μιο του πρώ­του πλήγ­μα­τος” που διεκ­δι­κούν οι ΗΠΑ. Την ίδια στιγ­μή ενώ αγω­νι­ζό­μα­στε για την κα­τάρ­γη­ση όλων των ατο­μι­κών βομ­βών και των όπλων μα­ζι­κής κα­τα­στρο­φής, υπο­γραμ­μί­ζου­με την αυ­θαί­ρε­τη και υπο­κρι­τι­κή στάση των ΗΠΑ στην πε­ριο­χή, οι οποί­ες είναι οι μόνες που έχουν χρη­σι­μο­ποι­ή­σει τέ­τοια όπλα στην ιστο­ρία και οι οποί­ες κα­τέ­χουν χι­λιά­δες πυ­ρη­νι­κές κε­φα­λές.
Ως ΠΣΕ υπο­στη­ρί­ζου­με την ει­ρη­νι­κή επα­νέ­νω­ση της Κο­ρε­α­τι­κής χερ­σο­νή­σου  και εκ­φρά­ζου­με την αλ­λη­λεγ­γύη μας στον Κο­ρε­α­τι­κό λαό, για το δι­καί­ω­μα του να κα­θο­ρί­ζει τις τύχες του χωρίς ιμπε­ρια­λι­στι­κές ανα­μεί­ξεις και ηγε­μο­νία.