Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Διεθνής διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη


Το Πα­γκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης (ΠΣΕ) ορ­γα­νώ­νει διε­θνή διά­σκε­ψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρ­σο­βία στις 8 και 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συ­νέρ­χε­ται η πο­λε­μι­κή μη­χα­νή του ιμπε­ρια­λι­σμού σε Σύ­νο­δο Κο­ρυ­φής.
Στη Βαρ­σο­βία θα κο­ρυ­φω­θεί η κα­μπά­νια του ΠΣΕ με σύν­θη­μα «Ναι στην Ει­ρή­νη – Όχι στο ΝΑΤΟ», που εντάσ­σε­ται και στις προ­ε­τοι­μα­σί­ες του επό­με­νου Πα­γκό­σμιου Συ­νε­δρί­ου του ΠΣΕ το Νο­έμ­βρη στη Βρα­ζι­λία.

Εκ­πρό­σω­ποι αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών κι­νη­μά­των και άλλων εκ­προ­σώ­πων φο­ρέ­ων από 21 χώρες θα πά­ρουν μέρος στη Διά­σκε­ψη του ΠΣΕ στις 8 Ιούλη το από­γευ­μα σε ξε­νο­δο­χείο της Βαρ­σο­βί­ας, με τη συμ­με­το­χή και των άλλων διε­θνών ορ­γα­νώ­σε­ων όπως της ΠΟΔΝ (Νε­ο­λαί­ας), της ΠΔΟΓ (Γυ­ναί­κες), της ΠΣΟ (Συν­δι­κά­τα) και της Διε­θνούς Ένω­σης Δη­μο­κρα­τι­κών Νο­μι­κών. Το ΠΣΕ θα εκ­προ­σω­πή­σει ο Ηρα­κλής Τσα­βδα­ρί­δης, εκτε­λε­στι­κός γραμ­μα­τέ­ας του, ενώ θα λά­βουν μέρος συ­να­γω­νι­στές εκ­πρό­σω­ποι κι­νη­μά­των από Πο­λω­νία, Πορ­το­γα­λία, Κύπρο, Γερ­μα­νία, Τσε­χία, Σερ­βία, Τουρ­κία, ΗΠΑ, Ισπα­νία, Ιτα­λία, Νορ­βη­γία, Ιράν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Βο­λι­βία, Ουγ­γα­ρία, Μολ­δα­βία, Ιρ­λαν­δία και Σλο­βα­κία.
Από την Ελ­λά­δα, όπου βρί­σκε­ται η έδρα του ΠΣΕ, θα συμ­με­τά­σχει διευ­ρυ­μέ­νη αντι­προ­σω­πεία φο­ρέ­ων του λαϊ­κού κι­νή­μα­τος, με επι­κε­φα­λής τον Σταύ­ρο Τάσσο, πρό­ε­δρο της ΕΕΔΥΕ, την Μαι­ρί­νη Στε­φα­νί­δη, πρό­ε­δρο της ΟΓΕ, την Δέ­σποι­να Μάρ­κου, πρό­ε­δρο της ΕΕΔΔΑ, την Χρυ­σού­λα Λα­μπού­δη από το ΠΑΜΕ και τον Θωμά Κα­τσιού­λα από το ΜΑΣ.

Χαι­ρε­τί­ζει τους αγώ­νες ενά­ντια στο ΝΑΤΟ

Στην πρό­σφα­τη σύ­νο­δο της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΣΕ στην Αθήνα σχε­τι­κά με το ΝΑΤΟ και τη Σύ­νο­δο Κο­ρυ­φής του στη Βαρ­σο­βία, το ΠΣΕ κα­τα­δί­κα­σε κάθε ΝΑ­ΤΟι­κή επέ­κτα­ση είτε αυτή αφορά τη Φι­λαν­δία, τη Σου­η­δία ή τη συ­ζή­τη­ση σχε­τι­κά με την έντα­ξη της Κύ­πρου στο «Συ­νε­ται­ρι­σμό για την Ει­ρή­νη» του ΝΑΤΟ είτε τις πε­ρι­πτώ­σεις της Ου­κρα­νί­ας και της Γε­ωρ­γί­ας ή βαλ­κα­νι­κών χωρών όπως Σερ­βία, FYROM κλπ.
Ταυ­τό­χρο­να το ΠΣΕ χαι­ρέ­τι­σε τους αγώ­νες για απο­δυ­νά­μω­ση και διά­λυ­ση του ΝΑΤΟ σε πα­γκό­σμιο επί­πε­δο καθώς και τους αγώ­νες των ορ­γα­νώ­σε­ων μελών του και άλλων φι­λει­ρη­νι­κών δυ­νά­με­ων στις χώ­ρες-μέ­λη για την απο­χώ­ρη­ση και απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ.
Όπως τό­νι­σε, «το ΝΑΤΟ δεν υπήρ­ξε ποτέ κάτι δια­φο­ρε­τι­κό από επι­θε­τι­κό στρα­τιω­τι­κό μη­χα­νι­σμό που υπη­ρε­τεί και προ­στα­τεύ­ει τα συμ­φέ­ρο­ντα των πο­λυ­ε­θνι­κών και του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου. Η αύ­ξη­ση των στρα­τιω­τι­κών δα­πα­νών στα μέλη του στο 2% του ΑΕΠ, σε πε­ρί­ο­δο μά­λι­στα οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης του συ­στή­μα­τος, προ­κα­λεί το λαϊκό αί­σθη­μα. Το ΝΑΤΟ χέ­ρι-χέ­ρι με την Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση, με το σκε­πτι­κό “συ­γκέ­ντρω­σης και κοι­νής χρή­σης” στρα­τιω­τι­κού εξο­πλι­σμού και αν­θρω­πί­νου δυ­να­μι­κού, της δη­μιουρ­γί­ας Ευ­ρω­παϊ­κών Σχη­μα­τι­σμών Μάχης και ενός στρα­τού της ΕΕ., που υπο­στη­ρί­ζε­ται από τις ομό­φω­νες απο­φά­σεις των κυ­βερ­νή­σε­ων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γί­νο­νται όλο και πιο επι­θε­τι­κοί και απει­λη­τι­κοί προς τους λαούς πα­γκο­σμί­ως καθώς και προς όσους ζουν μέσα στα κρά­τη-μέ­λη τους.
Στη Βαρ­σο­βία το ΠΣΕ θα λάβει μέρος με τα συν­θή­μα­τα, τις ση­μαί­ες και τα χρώ­μα­τά του στη δια­δή­λω­ση που θα ορ­γα­νω­θεί στις 9 Ιούλη στους δρό­μους της πόλης.