Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα & Ναγκασάκι

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥ­ΓΚΕ­ΝΤΡΩ­ΣΗ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥ­ΓΟΥ­ΣΤΟΥ 2016
ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟ­ΠΟ­ΛΗΣ

  • ΝΑ ΚΑ­ΤΑ­ΔΙ­ΚΑ­ΣΟΥ­ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗ­ΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΧΙ­ΡΟ­ΣΙ­ΜΑ–ΝΑ­ΓΚΑ­ΣΑ­ΚI
  • ΝΑ ΚΑ­ΤΑ­ΔΙ­ΚΑ­ΣΟΥ­ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ ΠΟ­ΛΕ­ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜ­ΒΑ­ΣΕΙΣ
Εβδο­μή­ντα ένα χρό­νια συ­μπλη­ρώ­νο­νται από το ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ια­πω­νί­ας, κατά των λαών, που το πυ­ρη­νι­κό μα­νι­τά­ρι εξα­φά­νι­σε από προ­σώ­που γης χι­λιά­δες αν­θρώ­πους στη Χι­ρο­σί­μα και το Να­γκα­σά­κι (6 και 9 Αυ­γού­στου του 1945). Τε­ρά­στιες οι υλι­κές κα­τα­στρο­φές με ισο­πε­δω­μέ­νες τις δύο πό­λεις-στό­χους των ΗΠΑ. Πραγ­μα­τι­κός στό­χος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερ­χό­με­νο επα­να­στα­τι­κό και ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα. Ακόμα και σή­με­ρα η ιμπε­ρια­λι­στι­κή προ­πα­γάν­δα, προ­σπα­θεί να συ­γκα­λύ­ψει τους πραγ­μα­τι­κούς στό­χους χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το ψέμα της «στρα­τιω­τι­κής ανα­γκαιό­τη­τας» των πληγ­μά­των κι ενώ ο Β΄ Πα­γκό­σμιος ιμπε­ρια­λι­στι­κός Πό­λε­μος είχε τε­λειώ­σει!!!

Δια­νύ­ου­με μια πε­ρί­ο­δο εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νη για τον ελ­λη­νι­κό λαό, για όλους τους λαούς του κό­σμου. Οξύ­νο­νται οι εν­δοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί και αντι­θέ­σεις σε όλο τον πλα­νή­τη. Πα­ρα­μέ­νουν οι πο­λε­μι­κές εστί­ες στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφ­γα­νι­στάν, η σύ­γκρου­ση στην Ου­κρα­νία και προ­στί­θε­νται νέες. Στην πράξη απο­δει­κνύ­ε­ται ο πολύ επι­κίν­δυ­νος ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε , οι στο­χεύ­σεις τους για τον έλεγ­χο πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών και αγο­ρών, σε αντα­γω­νι­σμό με τη Ρωσία και την Κίνα.
Οι απο­φά­σεις της πρό­σφα­της Συ­νό­δου Κο­ρυ­φής του ΝΑΤΟ στη Βαρ­σο­βία (8 και 9 Ιου­λιου) επι­βε­βαιώ­νουν τον εγκλη­μα­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ορ­γά­νω­σης, και απο­κα­λύ­πτε­ται ότι ο κίν­δυ­νος γε­νι­κευ­μέ­νης ανα­μέ­τρη­σης έρ­χε­ται πιο κοντά. Απο­φά­σι­σαν – με την κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ πα­ρού­σα– την πα­ρα­πέ­ρα συ­γκέ­ντρω­ση δυ­νά­με­ων στα σύ­νο­ρα των χωρών – μελών με τη Ρωσία, την ολο­κλή­ρω­ση της εγκα­τά­στα­σης της «Πυ­ραυ­λι­κής Ασπί­δας», τη μο­νι­μο­ποί­η­ση και ενί­σχυ­ση της ΝΑ­ΤΟι­κής πα­ρου­σί­ας σε Μαύρη Θά­λασ­σα, Αι­γαίο, Με­σό­γειο, Βαλ­τι­κή και τη συ­νέ­χι­ση της στρα­τιω­τι­κής πα­ρου­σί­ας σε Αφ­γα­νι­στάν, Ιράκ, Δ.Βαλ­κά­νια, Καύ­κα­σο και Β. Αφρι­κή. Στην ανα­κοί­νω­ση των συ­μπε­ρα­σμά­των ΝΑΤΟ και Ε.Ε, σε συ­νερ­γα­σία και στρα­τιω­τι­κό συ­ντο­νι­σμό δη­λώ­νουν ετοι­μό­τη­τα να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν πυ­ρη­νι­κά όπλα.
Οι ευ­θύ­νες της Κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ (και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των) είναι με­γά­λες γιατί με την πο­λι­τι­κή της βα­θαί­νει πα­ρα­πέ­ρα η εμπλο­κή της χώρας μας σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πο­λέ­μους, βά­ζο­ντας το λαό μας σε με­γά­λες πε­ρι­πέ­τειες. Ενώ, την ίδια στιγ­μή, σε πε­ρί­ο­δο ανέ­χειας για τον λαό μας δα­πα­νά τε­ρά­στια ποσά για στρα­τιω­τι­κές δα­πά­νες στo πλαί­σιo των ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δια­σμών. Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μα­ζι­κή συμ­με­το­χή, στην εκ­δή­λω­ση στις 9 ΑΥ­ΓΟΥ­ΣΤΟΥ στην ΑΚΡΟ­ΠΟ­ΛΗ. Με τη συμ­με­το­χή μας να κα­τα­δι­κά­σου­με απο­φα­σι­στι­κά το ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα στη ΧΙ­ΡΟ­ΣΙ­ΜΑ και το ΝΑ­ΓΚΑ­ΣΑ­ΚΙ και να τι­μή­σου­με τα θύ­μα­τα της θη­ριω­δί­ας.
Πα­λεύ­ου­με και Απαι­τού­με:
  • Καμιά εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πο­λέ­μους
  • Να κα­ταρ­γη­θούν ΟΛΑ τα πυ­ρη­νι­κά όπλα. Να απα­γο­ρευ­θούν οι πυ­ρη­νι­κές δο­κι­μές.
  • Να κλεί­σουν όλες οι ευ­ρω­τλα­ντι­κές βά­σεις και τα στρα­τη­γεία που υπάρ­χουν στην Ελ­λά­δα
  • Να γυ­ρί­σουν πίσω όλες οι στρα­τιω­τι­κές δυ­νά­μεις που συμ­με­τέ­χουν σε επι­χει­ρή­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Να απο­δε­σμευ­τεί η Ελ­λά­δα από την Ευ­ρω­παϊ­κή Ενωση και το ΝΑΤΟ με το λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.