Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Μαζική και μαχητική καταδίκη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης






Με συν­θή­μα­τα όπως «Καμιά συμ­με­το­χή, καμία εμπλο­κή, στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή» και «ο μόνος δρό­μος είναι η πάλη των λαών, ενά­ντια στα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών» και με μια μα­ζι­κή και δυ­να­μι­κή  πο­ρεία προς της Αμε­ρι­κα­νι­κή Πρε­σβεία, που διορ­γά­νω­σαν την Πέμ­πτη, η ΕΕΔΥΕ, Ερ­γα­τι­κά Συν­δι­κά­τα, Σω­μα­τεία Αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νων, Σύλ­λο­γοι Γυ­ναι­κών, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι και φο­ρείς του λαϊ­κού κι­νή­μα­τος, κα­τα­δι­κά­στη­καν οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί σχε­δια­σμοί που εξυ­φαί­νο­νται με αφορ­μή τη Σύ­νο­δο Κο­ρυ­φής του ΝΑΤΟστη Βαρ­σο­βία, αλλά και η συμ­με­το­χή της ελ­λη­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης σε αυ­τούς.
Στη συ­γκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, μί­λη­σε ο Θα­νά­σης Πα­φί­λης,
γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Πα­γκό­σμιου Συμ­βου­λί­ου Ει­ρή­νης (Δείτε εδώ την ομι­λία του), ενώ χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε ο Γιάν­νης Ντου­νια­δά­κης, υπο­ναύ­αρ­χος ε.α. ΠΝ, μέλος της Κί­νη­σης για την Εθνι­κή Άμυνα (ΚΕΘΑ) (Δείτε εδώ τον χαι­ρε­τι­σμό του).


Στην κι­νη­το­ποί­η­ση, πα­ρα­βρέ­θη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κου­τσού­μπας. (Δείτε εδώ την δή­λω­ση).
Τα συν­θή­μα­τα στο πανό έδω­σαν το στίγ­μα της κι­νη­το­ποί­η­σης απαι­τώ­ντας: «Κλεί­στε τώρα τις Βά­σεις και τα στρα­τη­γεία, εμείς δεν πο­λε­μά­με στου ΝΑΤΟ τα σφα­γεία» και «Καμία συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους, να κλεί­σουν οι Βά­σεις, έξω το ΝΑΤΟ».
Οι συ­γκε­ντρω­μέ­νοι δια­δή­λω­σαν προ­κει­μέ­νου:
  • Να κα­τα­δι­κα­στεί απο­φα­σι­στι­κά το ΝΑΤΟ και η Σύ­νο­δος Κο­ρυ­φής στη Βαρ­σο­βία που θα πάρει νέες φο­νι­κές απο­φά­σεις.
  • Να κα­ταγ­γελ­θεί η πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ που εµπλέ­κει τη χώρα και το λαό σε με­γά­λες πε­ρι­πέ­τειες.
  • Να απαι­τη­θεί το ΟΧΙ στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους – Να κλεί­σουν τώρα οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βά­σεις. Καμιά εµπλοκή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αι­γαίο.
  • Να δυ­να­μώ­σει η αλ­λη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες.
Ανά­λο­γη κι­νη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, ενώ την Πα­ρα­σκευή, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν κι­νη­το­ποι­ή­σεις στη Λά­ρι­σα, τα Χανιά και τη Σάμο (Δια­βά­στε πα­ρα­κά­τω ανα­λυ­τι­κά).
Η κι­νη­το­ποί­η­ση εντάσ­σε­ται στην κα­μπά­νια του Πα­γκό­σμιου Συμ­βου­λί­ου Ει­ρή­νης (ΠΣΕ) με σύν­θη­μα «Ναι στην Ει­ρή­νη – Όχι στο ΝΑΤΟ», στο πλαί­σιο της οποί­ας διορ­γα­νώ­νει διε­θνή διά­σκε­ψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρ­σο­βία στις 8 και 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συ­νέρ­χε­ται η πο­λε­μι­κή μη­χα­νή του ιμπε­ρια­λι­σμού σε Σύ­νο­δο Κο­ρυ­φής. (Δια­βά­στε εδώ ανα­λυ­τι­κά).
Πα­ράλ­λη­λα, με το σύν­θη­μα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μό­νι­μη απει­λή για τους λαούς. Η διέ­ξο­δος βρί­σκε­ται στην πάλη για ει­ρή­νη, κοι­νω­νι­κά δι­καιώ­μα­τα, το σο­σια­λι­σμό», η Ευ­ρω­παϊ­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Πρω­το­βου­λία ορ­γα­νώ­νει ση­μα­ντι­κή πα­ρέμ­βα­ση – πα­ρου­σία στη Βαρ­σο­βία τις μέρες της διε­ξα­γω­γής της Συ­νό­δου Κο­ρυ­φής του ΝΑΤΟ στο πλαί­σιο πο­λύ­μορ­φης δρά­σης σε κάθε χώρα ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή λυ­κο­συμ­μα­χία του ΝΑΤΟ και τη σύ­να­ξη της στην πρω­τεύ­ου­σα της Πο­λω­νί­ας. (Δια­βά­στε εδώ ανα­λυ­τι­κά).
ΑντιΝΑΤΟϊκές κινητοποιήσεις την Παρασκευή σε Λάρισα, Χανιά και Σάμο

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για την έκφραση της καταδίκης και εναντίωσης στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη Λάρισα, τα Χανιάκαι τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, απ’ τις Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) της Λάρισας. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης. Καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνουν στα μέλη τους και σε όλο το λαό της περιοχής εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

Από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, στις 9 μ.μ., πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο Παλιό Λιμάνι. Η εκδήλωση θα έχει, επίσης, πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων και σειράς μουσικών.

Τέλος, κάλεσμα για συμμετοχή του λαού και της νεολαίας της Σάμου στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν, απευθύνουν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι Γυναικείοι Σύλλογοι καιΟμάδες Γυναικών – μέλη της ΟΓΕ. Το συλλαλητήριο γίνεται στις 8 μ.μ., στη Νεάπολη στο περίπτερο Ζαχαράκη,με πορεία προς την πλατεία Πυθαγόρα