Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Η Σύ­νο­δος Κο­ρυ­φής του ΝΑΤΟ στη Βαρ­σο­βία στις 8 και 9 Ιου­λί­ου, επι­βε­βαί­ω­σε για πολ­λο­στή φορά, με τις απο­φά­σεις της, τον εγκλη­μα­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ορ­γά­νω­σης που επι­χεί­ρη­σε να κα­μου­φλά­ρει με φι­λει­ρη­νι­κές δια­κη­ρύ­ξεις.

Οι ηγέ­τες των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ απο­φά­σι­σαν :
  • Την πα­ρα­πέ­ρα συ­γκέ­ντρω­ση και με­τα­κί­νη­ση ετοι­μο­πό­λε­μων στρα­τιω­τι­κών δυ­νά­με­ων προς τις χώρες που συ­νο­ρεύ­ουν με τη Ρωσία
  • Την ολο­κλή­ρω­ση της εγκα­τά­στα­σης και λει­τουρ­γία της λε­γό­με­νης «Πυ­ραυ­λι­κής Ασπί­δας» με βά­σεις στη Ρου­μα­νία, στην Πο­λω­νία, με τη ναυ­τι­κή στή­ρι­ξη και γε­νι­κό­τε­ρες υπο­δο­μές που συν­δέ­ο­νται με τη χρήση πυ­ρη­νι­κών όπλων σε μια κα­τα­στρο­φι­κή ανα­μέ­τρη­ση. Στην ανα­κοί­νω­ση των συ­μπε­ρα­σμά­των της Συ­νό­δου δη­λώ­νε­ται η ετοι­μό­τη­τα του ΝΑΤΟ να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει και πυ­ρη­νι­κά όπλα!
  • Τη μο­νι­μο­ποί­η­ση κι ενί­σχυ­ση της πα­ρου­σί­ας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θά­λασ­σα, στη Βαλ­τι­κή, στο Βό­ρειο Ατλα­ντι­κό, στο Αι­γαίο και τη Με­σό­γειο. Για την ενί­σχυ­ση των δυ­νά­με­ων σε Αι­γαίο και Με­σό­γειο , χρη­σι­μο­ποιούν το πρό­σχη­μα του «ελέγ­χου των προ­σφυ­γι­κών ροών» που οι ίδιοι προ­κα­λούν με τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και τους πο­λέ­μους στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή.
  • Τη συ­νέ­χι­ση της πα­ρου­σί­ας των ΝΑ­ΤΟι­κών δυ­νά­με­ων στο Αφ­γα­νι­στάν, στο Ιράκ, αλλά και τα Δυ­τι­κά Βαλ­κά­νια, στον Καύ­κα­σο, στη Βό­ρεια Αφρι­κή. Αυτό συν­δέ­ε­ται με τη συ­νέ­χι­ση των πο­λε­μι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στη Συρία και την προ­ε­τοι­μα­σία νέας επέμ­βα­σης στη Λιβύη.

Δυ­να­μώ­νουν και βα­θαί­νουν οι δε­σμοί ΝΑΤΟ – ΕΕ με την επί­κλη­ση της «ει­ρή­νης» και της «ασφά­λειας», πράγ­μα που δεν έχει καμία σχέση με τα συμ­φέ­ρο­ντα και το μέλ­λον των λαών. Κα­λύ­πτουν έτσι την «ασφά­λεια» των μο­νο­πω­λί­ων που είναι το πραγ­μα­τι­κό ζη­τού­με­νο για τους ευ­ρω­να­τοϊ­κούς ιμπε­ρια­λι­στές.
Η ΕΕΔΥΕ απο­κα­λύ­πτει στους ερ­γα­ζό­με­νους κι ευ­ρύ­τε­ρα στα λαϊκά στρώ­μα­τα τις επι­κίν­δυ­νες για τους λαούς απο­φά­σεις και κα­ταγ­γέλ­λει τη συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ, που απο­φα­σί­ζει με τους άλ­λους «συμ­μά­χους» και συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς και προ­ε­τοι­μα­σί­ες νέων πο­λε­μι­κών συ­γκρού­σε­ων προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα των μο­νο­πω­λί­ων που θέ­λουν συμ­με­το­χή στη μοι­ρα­σιά της λείας από το πλιά­τσι­κο σε βάρος των λαών!
Κα­λού­με τους ερ­γα­ζό­με­νους και τη νε­ο­λαία σε ετοι­μό­τη­τα κι επα­γρύ­πνη­ση. Καμιά εμπι­στο­σύ­νη στις «φι­λει­ρη­νι­κές» δια­κη­ρύ­ξεις που εγκυ­μο­νούν θα­νά­σι­μους κιν­δύ­νους για τους λαούς. Απαι­τεί­ται η μέ­γι­στη λαϊκή συ­σπεί­ρω­ση και πάλη ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελ­λά­δας στα ΝΑ­ΤΟϊ­κά πο­λε­μι­κά σχέ­δια, για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑ­ΤΟϊ­κή λυ­κο­συμ­μα­χία και κάθε άλλη ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία ώστε να φανεί το πραγ­μα­τι­κό απο­κρου­στι­κό πρό­σω­πο των φο­νιά­δων των λαών, του ΝΑΤΟ και της ΕΥ­ΡΩ­ΠΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΩ­ΣΗΣ.